Versenyértesítő

MAGYARORSZÁG 2014. évi
ORSZÁGOS NYÍLT TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÓ
NORMÁLTÁVÚ EGYÉNI BAJNOKSÁG
KISKUNMAJSA – ZSANA
2014. OKTÓBER 11-12.

VERSENYÉRTESÍTŐ

Letölthető formátum: .doc .pdf


Szeretettel köszöntjük a verseny valamennyi résztvevőjét!
RENDEZŐSÉG
A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a
Maccabi Vívó és Atlétikai Club Tájékozódási Futó Szakosztálya

A verseny fővédnöke
Sulyok Ferenc vezérigazgató
Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

A verseny védnökei
Faludi Tamás
Kiskunmajsa Város Polgármestere
Visnyei Miklós
Zsana Község Polgármestere
Jusztin Ádám
a Maccabi VAC Elnöke

A verseny főtámogatója
Jonathermál Zrt. Gyógy- és Élményfürdő Kiskunmajsa

KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

 

sulyok ferenc kefagKöszöntő

Tisztelt Vendégeink, Kedves Tájfutók!

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatójaként, a 2014. évi Országos Nyílt Tájékozódási Futó Normáltávú Egyéni Bajnokság fővédnökeként nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Kiskunság erdeiben.

Köszönöm érdeklődésüket, nyitottságukat az iránt, hogy jobban megismerhessék az alföldfásító erdészek erőfeszítéseinek eredményeit, az erdőben, fában, természeti értékekben egyre gazdagodó, kulturális értékeit pedig töretlenül megőrző térséget.

Külön öröm számomra, hogy a szervezők olyan területet választottak ennek a családi zöld sportnak a helyszínéül ahol még soha nem volt tájfutó verseny.

Bízom, sőt hiszek abban, hogy a bajnokság helyszíne önmagában nem csak terepként, hanem egy megragadó, befogadó tájként, kellemes élményként marad meg emlékezetükben és a jövőben visszatérő vendégekként üdvözölhetjük egymást.

Tereptájékozódási képességük és gyorsaságuk összeméréséhez sok sikert és jó szórakozást kívánok!

Sulyok Ferenc

vezérigazgató

KEFAG Zrt.

 

Versenybíróság

Elnök Paskuj Mátyás

Célvezető

Apró Attila

Titkár, versenyiroda-vezető

Bozsó Norbert

Rajtvezető

Baranyi Anikó

Rendszergazda

Kevei Attila

Sportident

Ambrus Sándor

Pályakitűző

Forrai Miklós

Pályakitűző

Forrai Gábor

Felvezetés-vezető

Ács Gábor

Ellenőrző bíró

Spiegl János

 

A verseny formája

Nyílt, nappali normáltávú egyéni bajnoki verseny.

Program:

 

Nullidő

   

Pályakitűző

Ellenőrző bíró

október 11. szombat

11:00

selejtező

 

Forrai Gábor

Spiegl János

október 12. vasárnap

10:00

döntő

 

Forrai Miklós

Spiegl János

(Figyelem: A versenykiírástól eltérően a döntő nullidejét 9 óráról 10 órára módosítottuk!)

Versenyközpont és cél

Zsana I. kerület 26. tanya környéke: GPS koordináta: 46°25'39.4"N 19°37'52.5"E

Megközelítés

Gépjárművel: A Kiskunmajsát Kiskunhalassal összekötő közútról a harkakötönyi bekötőúttal ((46°27'00.6"N 19°36'37.4"E) szemben DK-i irányba kell letérni. A letérést táblával jelezzük. Innen egy keskeny aszfaltos, majd később helyenként kátyús betonburkolatú úton kell 2,5 km-t haladni a betonút végéig, ahol egy bekerített iszaptározó telep van. Ennek kerítését elhagyva jobbra tartva egy jól járható földúton még további 600 m a versenyközpont. Közlekedjetek óvatosan!

Tömegközlekedéssel:

Kiskunmajsáról Kiskunhalas felé közlekedő távolsági busszal lehet megközelíteni. A Harkakötönyi elágazásnál kell leszállni.

Parkolás

A céltól 150 m-re, ami magánterület! Kérünk mindenkit, hogy csak a kijelölt helyeken parkoljon.

A parkolás parkolójeggyel lehetséges, mind a 2 versenynapon. A parkolójegyet a parkolóba való behajtáskor kell megvásárolni. Kérjük, hogy lehetőleg a pontos összeget készítsétek elő, hogy elkerüljük a torlódásokat a parkoló bejáratánál.

Kérjük, hogy a jegyet jól láthatóan a gépkocsi szélvédője mögé helyezzétek el.

Napi jegy: 200,Ft/nap/ autó, 1000Ft/nap/busz.

Nagy buszokkal érkezők a betonút végénél az iszaptározónál parkoljanak, innen 600 m a versenyközpont.

Kérjük a rendezők utasításainak betartását.

Helyi szállítás

Szervezett szállítás nem lesz, de a 2014.10.08-ig jelzett egyéni igények esetében megszervezzük az eljutást a VK-ba. Kérjük, hogy elsődlegesen a tájfutó társak segítségét vegyétek igénybe! 

Google link: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z9JohP2Dsc-o.kkaff4YvrJL4

 

Jelentkezés

Október 10. péntek: 18:00–22:00 óráig a kiskunmajsai kollégiumban.
Október 11. szombat: 09:00–10:30 óráig a VK-ban
Október 12. vasárnap: 08:30–09:30 óráig a VK-ban

Jelentkezés menete:
A csapatvezetőknek átadjuk a versenyanyagot (a teljes részvételi költség befizetése után), amely csak az előre igényelt szolgáltatásokat tartalmazza. Egyéni jelentkezésre nincs lehetőség, kizárólag teljes egyesületi versenyanyagot adunk ki.
A kísérő versenyre a helyszíni nevezés külön asztalnál történik.

A kísérő versenyre új nevezés és módosítás csak az üres helyek erejéig lehetséges, 2014.10.07. kedd éjfélig email-ben Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., utána már csak a helyszínen.

Nevezési díj: Bajnoki kategóriák: 2500 HUF/fő/nap
F/N12C, Nyílt kategóriák: 1500 HUF/fő/nap
Dugóka bérleti díj: 300 HUF/fő/alkalom
A 12–14-es kategóriákban indulóknak ingyenes dugókát biztosít az MTFSZ.
Az egyesületen kívüli és külföldi versenyzőktől dugóka bérlésekor egy fényképes igazolványt vagy 10 000 Ft letéti díjat kérünk letétbe átvételi elismervény ellenében. A dugóka elvesztése esetén annak árát meg kell téríteni.
Minden nevező versenyző 2014. október 11-12-én (szombat-vasárnap) 50%-os kedvezményű belépőt vásárolhat (950 Ft/nap) a Kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőbe.
Ez a kedvezmény a rajtszám felmutatásával vehető igénybe.
A gyorsabb jelentkezés érdekében, aki a kísérő versenyen bármit módosít, vagy a helyszínen nevez, azt kérnénk, hogy még a sorba állás előtt, az értesítő végéről kinyomtatható űrlap kitöltésével tegye meg. (Az űrlap a helyszínen is ki lesz helyezve.)

Cél–rajt távolság

Selejtező 1400m
Döntő 1000m
kék fehér szalagozás mentén.
(Lásd a célterület-vázlatot!)

A döntő rajtlistája megtekinthető szombaton legkésőbb 20.00-tól a kiskunmajsai kemping recepcióján, a kiskunmajsai kollégium és a tornaterem bejáratánál, valamint a verseny (www.tajfutas.maccabi.hu) és az MTFSZ (www.mtfsz.hu) honlapján.
(Az MTFSZ Versenybizottságának engedélyével az érintettek kérésére az OLC SKOG Fribourg (Svájc) versenyzői a selejtezőn elért eredményüktől függetlenül vasárnap a futamjuk elején indulhatnak.)


Rajtolás módja:
Beállás 3 perccel a rajt előtt
- 3. perc: belépés, törlés, ellenőrzés
- 2. perc: pótszimból felvétele
- 1. perc: térkép mellé állás
- térképfelvétel a rajt pillanatában (repülőrajt).

A többfutamos kategóriákban a helyes térképfelvételre az alábbiak szerint kell figyelni: A selejtezőben egy kategórián belül az egyes futamok számokkal vannak jelölve (pl: F21-1, F21-2), a döntőben pedig a kategórián belüli döntőket nagybetűk különböztetik meg (pl: F21A, F21B). A kategóriák megjelöléséből a döntőben fokozat betűjele minden bajnoki kategóriánál hiányzik, azaz pl. F18E-A helyett F18A. A térképeken és a pótszimbólokon is így szerepel a kategória- és futammegnevezés.
Kérünk mindenkit, hogy a kategóriát ellenőrizze a térképen. A térképrajtig, melynek helyét bója jelzi, a szalagozás követése kötelező!

A nyílt kategóriákban (NYK,NYT) szabad rajtolás lesz külön rajtfolyosóból. Az ide nevezettek mindkét napon a versenyidő 90 percéig jelentkezhetnek a rajtban, ahol a rajtszemélyzettel egyeztetett percben rajtolhatnak. Rajtidejüket külön SI-doboz rögzíti, Térképfelvétel saját időből. Esetleges torlódás esetén legyetek türelmesek!

A rajtban hagyott felszereléseket a rajt bontása után a VK-ba visszaszállítjuk. A leadott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Rajtszám: Az ONEB-en minden induló rajtszámot kap, amelynek olvasható viselése elől a mellkason kötelező. Kérünk mindenkit, hogy biztosítótűt hozzon magával. Igény esetén a versenyirodán kapható.

Terep:
Nyílt és félig nyílt homokbuckás területek, valamint zömében jól futható fenyves, helyenként sűrűbb akác- és nyárfaerdők váltják egymást . Az úthálózat közepes sűrűségű, sok a felhagyott út. A felnőtt fenyőerdőkben a térségben alkalmazott erdőművelési mód következményeként az ültetési iránnyal párhuzamosan, nagyon sűrűn (15-25 méterenként) keskeny nyiladékok találhatóak, melyeket a térkép a jobb olvashatóság érdekében nem ábrázol.

A selejtező terepének 60%-a nyílt terület, 30%-a változatos futhatóságú vegyes erdő és 10%-a jól futható fenyves. A döntő terepén 60% a jól futható fenyves, 30% a nyílt terület és 10% a változatos futhatóságú vegyes erdő.

Térkép:
2014. január-augusztusban helyesbített, 1:10000 és 1:15000 méretarányú, 2 m-es alapszintközzel, ofszet nyomat (ötszínnyomással).

Mérete:
Selejtező: 21x30 cm (1:10000 és 1:15000)
Döntő: 30x42 cm (1:10000), valamint 30x32 cm (1:15000)

1:10000-es méretaránnyal futnak az F/N 14, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, F 75, 80, 85, F/N 12 C, NYK, NYT
1:15000-es méretaránnyal futnak az F/N 16, 18, 20, 21, 35 kategóriák

Az F21 kategória A döntőjében futóknak térképcsere lesz az első frissítőponton, a pálya 39%-nál.

A térképek anyaga 130-as műnyomó papír, minkét oldalon fényes fóliával bevonva (laminálva). A térképeket a befutás után mindkét nap le kell adni, melyek a vasárnapi utolsó rajt után vehetőek fel.

Pontmegnevezés (szimból):
A pontmegnevezések a térképen szerepelnek. Pótszimból a rajtkordonon belül vehető fel. Ollót, átlátszó ragasztószalagot biztosítunk.

Frissítőpont:
A selejtezőn egy frissítőpont lesz, a döntőn három, mind ellenőrzőpontnál. A pályaadatok táblázata tartalmazza, hogy melyik kategória a pályája melyik részén érinti a frissítőpontokat.
A frissítőpontokon vizet biztosítunk.

Egyéni frissítő leadása a célban a célkapunál szombaton 10:30 óráig, vasárnap 9.30-ig lehetséges. Kérjük, hogy a második nap a frissítőpont számszerű megjelölésével (1, 2, 3) adjátok le a frissítőket, hogy azok a megfelelő pontra kerüljenek.

A befutó versenyzők ásványvizet kapnak a célban.
Kérjük, hogy az üres műanyag palackokat a kijelölt a szemetesekbe rakjátok.

Ellenőrző pontok felszerelése:
Állvány, narancs-fehér bója, 1 db SI-doboz- A kód az állvány tetején vízszintesen, vagy az oldalán függőlegesen elhelyezkedő SI-dobozon található.

Pontérintés igazolása: SPORTident elektronikus pontérintő rendszerrel. Az ellenőrzőpontokon hagyományos lyukasztó is található (a fehér állványokon függőlegesen), melyet akkor kell használni, ha a SPORTident nem működne, ilyenkor a térkép szélére kell lyukasztani, és a célban ezt közölni kell.

Átfutó pont: A döntő futamon a cél mellett átfutópont található (egyben frissítőpont is), melyet az alábbi kategóriák érintenek: F16A, F18A, F20A, F21A, F35A, F40A, F45A, F50A, N18A, N20A, N21A, N35A

Versenyidő
Mindkét nap 180 perc.

Eredményközlés:
A verseny alatt nem tervezünk folyamatos papír alapú eredményközlést. A rendezvénysátorban elhelyezett projektorokon az eredmények folyamatosan követhetőek lesznek , valamint a versenyközpontban on-line eredményközlő rendszert fogunk üzemeltetni. Azokon a WI-FI-t használni tudó eszközökön, amelyek rendelkeznek WEB böngészővel is, folyamatosan követni tudjátok az eredményeket. Az eredmények egy ingyenes WI-FI szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetőek, mobil Internet használata nem szükséges.Technikai adatok: SSID: oneb (nyílt rendszer, jelszó nélkül lehet csatlakozni hozzá).A böngészőbe a http://oneb.hu –t kell beírni. Itt a verseny egyszerűsített honlapját éritek el, ahonnan egy kattintással el tudtok navigálni az on-line eredményekhez. Ki kell választani a kívánt kategóriát, valamint be kell állítani a frissítés időközét (30másodperc, 1 perc, 2 perc, vagy 5 perc). Kérdés esetén szívesen segítenek a rendezők.

Eredményhirdetés

Október 12. vasárnap 14:00 a versenyközpontban.

(A kísérőverseny (F/N 12C és nyílt kategóriák) eredményét is kihirdetjük a két nap összesített eredménye alapján.)

Díjazás
A kategóriák győztesei elnyerik a Magyarország Normáltávú Bajnoka címet.
Az 1-3. helyezettek érem, oklevél és tiszteletdíjban, a 4-6. helyezettek oklevél díjban részesülnek.
Az egyéb nem bajnoki kategóriák dobogósai érmet vehetnek át.

Eltévedt versenyzők
A pályát nem teljesítő versenyzők is jelentkezzenek a célban!
A cél értesíthető a 06-20-952-10-22 telefonszámon.

Környezetvédelem:
A versenyen szelektív hulladékgyűjtő szigeteket alakítunk ki [műanyag (PET palack), papír, vegyes szemét].
Kérjük, hogy a környezet védelme és a takarékosság érdekében figyeljetek oda Ti is, hogy mi hová kerül!
Köszönjük!

Kedvezmények Kiskunmajsán:

A rajtszám felmutatásával október 11-12-én, az alábbi helyeken kedvezményben részesülnek a versenyzők:
Zefír Cukrászda: Kiskunmajsa, Fő u. 129. – 15%
Vasút étterem: Kiskunmajsa, Csontos Károly u. 84. (vasútállomás mellett) – 15%
Lópofa csárda: Kiskunmajsa, Kőkút 26/c – 10%


Egyéb

A célterületen bárminemű kereskedelmi tevékenység csak a Rendezőség írásbeli engedélyével folytatható.

A célban versenyorvos található.

Mosdási lehetőség lesz. Kérjük, hogy a kihelyezett mobil WC-ket használjátok.

A versenyeken mindenki saját felelősségére vesz részt. A versenyzőkre semmilyen biztosítást nem kötünk.

A vadállomány megóvása érdekében a terepre kutyát kivinni nem szabad és a célban is pórázon kérjük tartani őket.

A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek, videofelvételek – ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában – nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az Interneten is közzétehetők.

A célban, a parkoló területén, a terep bármely részén a rendezőség és az erdészet is szigorúan tiltja a dohányzást, tűzrakást és nyílt láng használatát.

Ügyeljünk a szálláshelyek és versenyközpont épségére, rendjére és tisztaságára!

 

Célterület-vázlat:

celterulet

 

Eredményes versenyzést kíván a rendezőség!

 

Szállások, helyszínek, címek:

A szállások elfoglalása 2014.10.10. 18:00-tól lehetséges és 2014.10.12. 09:00-ig kell elhagyni.

Kollégiumi szállás:

Kollégium (Kiskunmajsa): 2500 HUF/fő/éjszaka

Kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Kiskunmajsa Kálvária u. 6. GPS koordináta: N 46.49407° E19.74186°

Tornaterem:

Tornaterem (Kiskunmajsa):1000 HUF/fő/éjszaka

Kiskunmajsa Városi Sportcsarnok, Kiskunmajsa Kálvária u. 12. GPS koordináta: Útról letérés: N 46.49590° E19.74219°

A szálláshelyeken okozott károkért a károkozó felelősséggel tartozik!

Google link: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z9JohP2Dsc-o.kZ_UADphynHs

 

NORMALTAVU OB KIIRAS 2014 html m79c487ad NORMALTAVU OB KIIRAS 2014 html 65379da NORMALTAVU OB KIIRAS 2014 html m470ab418 NORMALTAVU OB KIIRAS 2014 html 709b6645 ONEB2014 logo
kirsche logo Dósai pince zefirlogo Vasút étterem katateszta logo
satorvaros logo kefag logo hervis logo primavera logo HotelBastya
PusztaSolar unilever logo tiszapress logo tropus logo tmx logo
idozona logo palarex logo karplaszt logo copy logo netion logo
tourinform logo   furafol   Perneki Lajos
méhész

facebooklogo